Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через постійні обстріли Дар’ївська громада досі залишається без електропостачання

Сьогодні на Херсонщині триває відновлення електропостачання звільнених населених пунктів. Серед п’яти громад Білозерщини найбільш складна ситуація склалася у Дар’ївській громаді.

За словами начальника Дар’ївської  сільської  військової адміністрації Івана Кореня, наразі без електропостачання знаходяться усі шістнадцять населених пунктів громади. Через щоденні обстріли сіл громади, які знаходяться на правому березі Дніпра, енергетики не мають можливості відремонтувати лінії електропередачі. Крім того, ситуацію ускладнює відсутність транспортного сполучення із громадою, спричиненої руйнацією Дар’ївського мосту. Дістатися об’їзним шляхом до громади дуже проблематично.

В той же час вирішити проблему із водозабезпеченням населених пунктів громади допомогли генератори, які надали благодійники. Наразі відповідне обладнання є у кожному селі. Крім того, тут працюють Старлінки, завдяки яким місцеві користуються Інтернетом.

У Білозерській громаді без електропостачання залишається  три населених пункти Правдинського старостинського округу та село Дніпровське. Внаслідок активних бойових дій та тотального знищення комунікацій правдинцям і досі доводиться жити без електроенергії. Повернути енергозабезпечення Дніпровського заважають  постійні обстріли окупантів з лівого берега Дніпра.

У Музиківській громаді ситуація зі світлом на даний час стабільна. Перебої з енергопостачанням тут виникають лише під час загрози ворожих обстрілів.

Над відновленням електромережі села Олександівка посилено працюють у Станіславській громаді. Коли саме це відбудеться, наразі сказати важко, адже мова йде про заміну дороговартісного обладнання. Сьогодні світло є у трьох із чотирьох населених пунктів громади.

За інформацією Чорнобаївської ВА, днями світло з’явилося у Зеленому Гаю, що входить до складу Чорнобаївської громади.  Крім того, віднедавна енергопостачання відновлено у селі Благодатне. Без електрики залишається село Посад-Покровське, комунікації якого повністю знищені внаслідок ворожих обстрілів в період окупації. Також поки що знеструмлені села Барвінок, Крутий Яр, Солдатське та Копані.

Загалом електропостачання відновлено в 97 із 228 звільнених населених пунктів Херсонщини. Наразі  на звільненій території області задіяні 36 бригад – це 152 робітники та 59 одиниць техніки.

Сьогодні у міністерстві енергетики України повідомили, що міжнародні партнери передали Україні трансформатори, генератори, роз’єднувачі та обладнання для ремонту ЛЕП. Обладнання від Польщі, Німеччини, Литви та Азербайджану передбачене для відновлення енергопостачання на Херсонщині. Загалом АТ «Херсонобленерго» отримає 45 тон енергетичного обладнання для проведення ремонтних і відновлювальних робіт.

Білозерка.info

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН