Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Безпечна школа»: на базі однієї зі столичних гімназій з’явилось модульне укриття

Вчора Фонд Східна Європа за підтримки Міністерства освіти і науки України, ДСНС України презентував освітянам столиці модельне укриття, що було облаштоване на базі однієї зі столичних гімназій у межах програми «Безпечна школа».

У цьому закладі наразі навчаються 506 дітей. Проте укриття, яким тут користувалися після повномасштабного російського вторгнення, вміщувало максимум 300 школярів та школярок.
Після ремонтних робіт, які Фонд Східна Європа реалізував лише за кілька місяців, укриття стало суттєво більшим і приймає також дітей із садочка, розташованого поряд.
В укритті встановили вентиляцію та захищені електричні мережі. Крім того, провели WI-FI, зробили туалетні кімнати, комфортно облаштували місця для дозвілля. На свіжобілених стінах з’явились візерунки.
Програма «Безпечна школа» реалізується Фондом Східна Європа у співпраці з МОН, ДСНС України та МВС за фінансової підтримки низки партнерів – Eurasia Foundation та Terre des hommes, а також – компаній EPAM Ukraine, Baker Tilly та METRO UA.

У програмі беруть участь 28 навчальних закладів в Україні: окрім Києва, ще й у Хмельницькому, Одесі, Чернігові, Вінниці, Сумах.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН