Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сергій Притула відвідав Нововоронцовку

З діловим візитом на територію деокупованої частини Херсонщини сьогодні вперше приїхав волонтер, громадський діяч і просто національний герой Сергій Притула. Цей шлях він розпочав з Нововоронцовської громади.

Благодійний Фонд Сергія Притули / Serhiy Prytula Charity Foundation давно допомагає нашій Нововоронцовщині — і Starlinkами, і генераторами, і мотопомпами. Сьогодні пан Сергій вирішив особисто познайомитися із начальником Нововоронцовської військової адміністрації Андрієм Селецьким, дізнатися про проблеми громади, поміркувати, чим Фонд Сергія Притули зможе допомогти частині Херсонщини, яка, на щастя, звільнена, але, на жаль, суттєво постраждала від присутності “освободітєлєй”.
Питання якісної освіти — одне із найпріоритетніших в країні і дуже актуальне для нашої громади, оскільки маємо зруйнованими майже всі освітні заклади в ТГ, а без шкіл, дітей і молоді доля громади — старіння і зникнення. Тож ставимо перед собою мету — відновлення наших освітніх закладів, і Сергій Притула повністю поділяє нашу думку.
Показали школу №1 у Нововоронцовці, точніше те, що від неї залишилося як наслідок руйнації від рашистської ракети. Одна з найкращих і наймодернізованіших шкіл району. Була. І ми докладемо всіх зусиль, щоб це знову стало реальністю.

Також разом відвідали легендарний Кавун як символ незламності і стійкості нашої Херсонщини. Дорогою зазирнули в Осокорівку. Тут було без коментарів… Обсяг руйнації вражає, але вражає і жага мешканців до відновлення. На фоні руїн у центрі села — алея з омолодженими деревами. І пам’ятник когнітивного дисонансу і розірваної свідомості росіян — розстріляний впритул із автоматів пам’ятник воїнам Другої світової. Наче ж скрєпи…

Нововоронцовська СВА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН