Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фонд із Нідерландів допоміг херсонському музею утеплити та закрити вікна

Після обстрілу міста постраждав Херсонський художній музей. Допомагають його відновлювати закордонні партнери, – розповіли на офіційній сторінці.
-Дякуємо Фонду Принца Клауса / Prince Claus Fund (Нідерланди) та команді Museum for Change за велику допомогу по утепленню і закриттю вікон в Херсонському художньому музеї!
Фонд принца Клауса не тільки висловлює на словах свою солідарність з Україною, а й надає реальну гуманітарну допомогу для збереження української культурної спадщини. Наприкінці тижня, що минув, за матеріальної підтримки Фонду в музеї більш надійно закрили 143 вікна різного формату, що складає 500 кв. м. Всі службові приміщення, кабінети, фондосховища, всі зали, де є ліпнина, й ті, в яких зупинилися ремонтні роботи, утеплили по технології «сендвіч». Інші, включаючи башту, щільно закрили плитами OSB з використанням будівельної піни.

Відтепер музейна будівля, пам’ятка архітектури початку ХХ століття, спроєктована відомим одеським архітектором Адольфом Мінкусом, захищена ще більше.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН