Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі мер Миколаєва розповів про збитки, завдані місту російською агресією

Сьогодні міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Він був одним зі спікерів дискусії, присвяченої відновленню країни.

Під час свого виступу міський голова розповів, з якими викликами Миколаїв зіштовхнувся з початком повномасштабного вторгнення росії. Він нагадав, що до звільнення Херсона наше місто майже кожного дня обстрілювали терористи: забороненими касетними снарядами та ракетами різного типу, були також спроби оточення міста регулярними військами країни-терориста.
Усе це призвело до жертв серед цивільного населення та значних руйнувань міської інфраструктури. Зокрема, було зруйновано низку шкіл, житлових будинків та підприємств, а ще більше – пошкоджено. Також російські війська пошкодили стратегічний водопровід, залишивши місто без централізованого водопостачання.
У цілому збитки від російської агресії склали близько 900 млн євро. Мер зазначив, що інформація про всі пошкоджені об’єкти нанесена на окремий шар геоінформаційної системи.
Та Миколаїв і його мешканці мужньо витримали російські удари.
Місцева влада взяла на себе дуже велику відповідальність під час війни. Ми почали будувати фортифікаційні споруди для нашої армії, наші трактори витягати з полів боїв підбиту ворожу техніку, ми її ремонтували і передавали нашим військовим, – зазначив Олександр Сєнкевич.
Він наголосив, що місто встояло завдяки тому, що всі об’єднались і працювали єдиним фронтом.
Люди часто кажуть, що Миколаїв втримав південь України. Я на це зазвичай відповідаю так: ми не думали багато про це, ми просто діяли. Коли потрібна була допомога – звертались до наших друзів та міжнародних партнерів. І вони нам допомагали, – підкреслив міський голова.
Олександр Сєнкевич подякував нашим партнерам за надану допомогу і зазначив, що міська влада вже працює над планом повоєнної відбудови.

Зокрема, наразі за участі міжнародних експертів розробляється новий генплан. Він враховуватиме думки містян щодо подальшого розвитку та передбачатиме відновлення інфраструктури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН