Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колаборанти продовжують займати керівні посади у національному парку «Нижньодніпровський»

Переважна більшість співробітників установ ПЗФ на окупованих територіях не пішла на співпрацю з ворогом. Але, на жаль, виявились і такі, які зрадили Батьківщину.

Головний природознавець, заступник директора НПП «Нижньодніпровський» Дмитро Кірин та начальник відділу державної охорони природно-заповідного фонду цього ж парку Євген Сокіл намагалися організувати роботу Парку під російською юрисдикцією, тиснули на співробітників з вимогою отримувати російські паспорти, стверджували, що «росія тут, в Херсоні, назавжди».

Колаборанткою є і дружина Євгенія Сокола Ольга Сокіл, яка очолювала одну з освітніх установ окупантів.

Перед звільненням правого берегу Дніпра на Херсонщині дані особи виїхали на тимчасово окуповану територію.

Тому представники нашої організації, які є членами науково-технічної ради НПП «Нижньодніпровський», були дуже обурені, коли 12 січня в порядку денному засідання НТР виявились питання, де доповідачами та учасниками були зазначені вище особи.

Ми звернулись до СБУ з проханням вжити заходів щодо колаборантів та до Міндовкілля з вимогою вжити заходів щодо відсторонення їх від роботи в парку.
Після цього засідання НТР було перенесено через «відсутність кворуму».
Сподіваємось, колаборанти не уникнуть відповідальності і їм не допоможуть в цьому зв’язки в правоохоронних органах, які у них були до повномасштабного вторгнення.

На фото Дмитро Кірин з бази myrotvorets.center

Українська Природоохоронна Група – UNCG

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН