Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Портовикам Одеси передано генератори великої потужності від міжнародних партнерів

 12 генераторів великої потужності. Це – перший транш грантової донорської допомоги від Фонда Говарда Дж. Баффета (HGBF) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) USAID – US Agency for International Development українським портовикам. Найближчим часом очікується отримання наступних партій генераторів, які дозволять забезпечити роботу підприємства, – про повідомляється на сторінці

Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority.

Зокрема.  зазначено  наступне:

 – Енергетична незалежність – теж форма незалежності, яка зараз для нас важлива. Країна-агресор своїми терористичними атаками нищить цивільну інфраструктуру, зокрема і енергетичну. Відсутність енергопостачання для портів означає практично, повну зупинку усіх виробничих процесів, – коментує Олексій Востріков керівник ДП «АМПУ». А це значить – уповільнення темпів перевалки вантажів, зокрема і гуманітарних, з продовольством для найбілніших країн. Генератори потрібні нам як стратегічний резерв, який забезпечить безперебійну роботу усіх філій ДП «АМПУ» та підприємств морської галузі. Ми дуже вдячні нашім західним партнерам, які надали донорську допомогу у отриманні необхідного альтернативного джерела живлення. Це пожертвування допоможе забезпечити продовження експорту української агропродукції в умовах війни, допомагаючи мінімізувати вплив конфлікту на глобальну продовольчу безпеку.
В умовах військової агресії з боку рф, ДП «АМПУ» веде активну взаємодію з проєктом USAID економічна підтримка України (USAID ERA) та іншими організаціями, в частині пошуку донорів для отримання матеріально-технічної допомоги, яка потенційно дозволить збільшити експортний потенціал Дунайського регіону (мобільні навантажувачі для зерна та насіння, зернові насоси, тимчасові склади для зберігання зерна, річ стакери, морські катери для лоцманів, буксири тощо) та забезпечити безперервний режим роботи підприємства та українських портів в умовах наслідків від російських ракетних ударів (портативні дизельні генератори тощо).
Нагадаємо, як раніше повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, ця допомога є результатом зустрічей та домовленостей між Президентом України Володимиром Зеленським та американським бізнесменом та філантропом Говардом Баффетом.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН