Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Почастішали шахрайства: людям пропонують отримати вигадані соціальні виплати

Шахрайство нині один із найрозповсюдженіших видів серед злочинів проти власності. Шахрайські схеми постійно змінюються та вдосконалюються відповідно до реалій сьогодення.

Так, з початком війни набули «популярності» шахрайства з соціальними виплатами. Зловмисники розміщують оголошення про надання різного роду соціальної або благодійної допомоги, присилають жертвам посилання для реєстрації на отримання виплат, під час якої потерпілі вводять свої особисті дані. Таким чином аферисти отримують доступ до карткових рахунків, з яких знімають усі кошти.
Як приклад, нещодавно в відділ поліції з обслуговування Корабельного району звернувся 47-річний житель смт Комишани. Чоловік розповів, що на його мобільний телефон надійшло SMS-повідомлення з інформацією, що він має можливість отримати 8600 гривень соціальної допомоги. В повідомленні було вказане й посилання, за яким необхідно перейти, щоб отримати гроші на картку. Заявник перейшов за вказаним посиланням і при цьому ввів свої дані та усі реквізити банківської картки. Але чоловік ніяких грошей не отримав, а натомість невідомий шахрай із його картки зняв понад 5 тисяч гривень.
Актуальності не втрачає й схема з дзвінком від “представників банку”. Пам’ятайте, що співробітники таких установ ніколи не випитуватимуть у вас інформацію щодо карти та коди, що приходять під час спілкування на телефон.

Поліція закликає громадян бути пильними та обережними. Ні в якому разі не повідомляйте невідомим громадянам особистих даних, CVV-код та термін дії банківської картки. Якщо ви все таки стали жертвою шахрайства, терміново телефонуйте до поліції за номером «102».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН