Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ветеран АТО Максим Негров розповів про опір окупантам на Херсонщині (відео)

Херсонець Максим Негров потрапив до полону російських військових, а коли його відпустили — продовжив чинити опір. У день звільнення обласного центру чоловік разом з друзями встановив український прапор на будівлі міської ради. Зараз Максим чекає на виклик для подальшого проходження військової служби.

Після деокупації Херсона Максим Негров разом з товаришами у місті організував гуманітарний штаб, в якому херсонці можуть отримати усе необхідне.

“Треба допомагати людям, дітям, будемо і це робити. Поки чоловіки на фронті, жінки в тилу допомагають. Є жінки, які взагалі відчайдухи. Які кажуть – ні, ми будемо воювати. Їх намагаєшся стримати, ні я буду воювати. Що робити? Ну давай, допомагай”, — говорить Максим Негров журналістам Суспільного.

Максим Негров – підприємець. 15 березня, розповідає чоловік, вперше після повномасштабного вторгнення пішов на роботу, перед тим заїхав до мами. Дорогою почав отримувати повідомлення, що його розшукують російські військові. Схопили Максима на роботі, ввечері він був в ізоляторі тимчасового утримання.

“Тобі спочатку зв’язують руки, одягають на голову шапку або мішок і кудись везуть. Спочатку потрапив не до приміщення ІТТ, а до якогось підвалу, були перші допити, декілька і вже після того мене відвезли до ІТТ”, — каже ветеран АТО Негров.

У камері Максим перебував один. Каже, був одним із перших, хто потрапив до катівні, пізніше ізолятор почав наповнюватися людьми. Три тижні тортур і допитів – після цього чоловіка вивезли на околицю міста.

“Вийшов з машини, рахую до 30. Бачу, що я на околицях Таврійського мікрорайону. Так зорієнтувався. Одною рукою тримаю штани, бо схуд на 15 кілограмів, іншою тримаю одяг. Бачу, йти у той бік і пішов по тихеньку”, — розповів Максим Негров.

Після полону Максим залишився на окупованій території та чинив опір росіянам у будь-який спосіб.

“І знову таки, це був спротив, опір від маленького – спілкування, відмови обслуговування в рублях. Які там референдуми, слухайте. Якщо, наприклад, ви були тут 11 і 12 листопада, ви бачили яку кількість прапорів дістали люди? Ми отак з товаришами рахували. Приблизно кожен другий ховав у себе прапор”, — каже Максим Негров.

Херсонець Максим Негров був у полоні військових РФ, а коли його відпустили - продовжив чинити опір окупантам
Максим Негров разом з друзями у день звільнення міста встановили український прапор на будівлі міськради, 11 листопада 2022 року ФОТО: Максим Негров

11 листопада у день звільнення Херсона Максим разом із друзями встановили український прапор на будівлі міськради.

“Зранку, наприклад, я виходжу з квартири, спускаюсь вниз, а мені жінка – голова ОСББ, чуєте, а ви там не бачили приблизно де перші розвідгрупи, ЗСУ підходять до міста? Я кажу, там ми вже прапор повісили на місто, і до міста і в центр їдь і ти побачиш, яка кількість людей зустрічала”, — говорить Максим Негров.

Херсонець Максим Негров був у полоні військових РФ, а коли його відпустили - продовжив чинити опір окупантам
Максим Негров разом з другом та водієм фури АТБ у день звільнення Херсона, 11 листопада 2022 року ФОТО: Максим Негров

У день звільнення місто було без зв’язку – згадує Максим Негров, тому не всі могли дізнатися про те, що в місто зайшли ЗСУ. Разом з друзями вирішили оповіщати про цю новину херсонців.

“Там були ми на трьох автівках, на кожній підіймали наш прапор 11 листопада і їхали містом. Люди в шоці, але спочатку не вірять. А потом – “Ура! Слава Україні!” І ось ми бачимо, їдемо по 200 років Херсону і назустріч їде фура АТБ з прапорами. Думаємо, ну шалений водій”, — розповів чоловік.

Максим Негров говорить — кожен на своєму місці має робити все для перемоги, адже зараз це найголовніший обов’язок українців.

 Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН