Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські військові пограбували Таврійський християнський інститут

Офіційне звернення Таврійського християнського інституту щодо знищення та розграбування майна опублікували на офіційному сайті.

У період з 10 березня по 10 листопада 2022 року територія та будівлі Таврійського християнського інституту були захоплені військовослужбовцями РФ. Протягом вказаного періоду російські злочинці розграбували та зруйнували 25-річну працю тисяч християнських служителів, волонтерів та місіонерів. Все, що роками збиралося, розграбовано та знищено за декілька місяців.

Висловлюємо вдячність кожному, хто в цей складний для інститутської спільноти час підтримував та продовжує підтримувати нас молитовно та фінансово. Ми вдячний за кожне добре слово, листівку чи візит. Цінуємо кожен подарований посібник, посудину чи ковдру, кожну перераховану українську гривню чи американський долар. Завдяки Вашій підтримці, ми вистояли! 

Разом з тим, мовчазна позиція академічних та релігійних кіл Росії щодо злочинів, вчинених військовослужбовцями РФ на території Таврійського християнського інституту, викликає у нас біль та розчарування.

Ми засуджуємо війну, розв’язану Росією на мирній Україні – засуджуємо вбивства та катування мирного населення, у тому числі дітей, засуджуємо зґвалтування жінок, депортацію українців, знищення об’єктів приватної власності та культурно-історичної спадщини нашого народу. Кожна смерть, кожен плач дитини чи пролита материнська сльоза – це відповідальність всієї Росії.

Під час окупації нашої території, російські загарбники вкрали все, що можна було вкрасти. Більш того, ними знищено все, що для них не становило жодної цінності. Так, майже 30 тисяч примірників бібліотеки інституту були просто вивезені на смітник. Зруйновано сучасний гуртожиток, інтерактивні навчальні аудиторії, адміністративний корпус, новітню типографію та бібліотеку Таврійського християнського інституту. 

Не зважаючи на все це, ми продовжуємо працювати. Всупереч цим злочинам, у поточному навчальному році до навчання зараховано понад сто майбутніх християнських лідерів, збережено більшу частину викладацького складу, орендовано навчальні приміщенні у м. Івано-Франківську, триває підготовка до державної акредитації освітньо-професійної програми.

Звичайно, ми й надалі потребуємо участі небайдужих громадян у відновлені діяльності та розбудові інституту. Ми маємо амбітні плани щодо подальшого розвитку навчального закладу, виконання власної місії та служіння Богу й суспільству.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН