Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колишній ветеран АТО/ООС Ігор Григоренко розповів про херсонську тероборону на початку війни

Колишній ветеран АТО/ООС Ігор Григоренко пригадує, що 24 лютого був великий потік добровольців у херсонський батальйон 124 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ. Переважно приходили люди без бойового досвіду.
Отримували зброю і з готовністю йшли в бій.
👉🏻 Командир роти на позивний «Вертольот» обурюється, коли кажуть, ніби Херсон здали без бою. Навпаки наголошує: херсонська тероборона була в місті до 1 березня. І це гальмувало просування росіян далі.
— Херсонці затримали росіян на 6 днів. Це багато. Ми своїми діями на Херсонщині кожну годину, кожну добу давали Миколаєву можливість підготуватися. І не дали їм різко зайти в Миколаїв — вважає боєць.
Після бою на Антонівському мосту Григоренко з частиною своєї роти приєднався до 59-ої бригади. Наступні 2 місяці бійці спільно діяли на Миколаївщині. Коли почали відновлювати батальйон, Ігор знову перевівся до свого старого підрозділу.
Тим часом на окупованій Херсонщині партизанив його син.
— І колеса їм дірявив, і соляру зливав, пробивали баки. Хлопцю було 19 років, а він з друзями там вже партизанщиною займався — розповідає «Вертольот».
В окупованому Херсоні в нього залишалися мати, брат та інші рідні. Службу в херсонському батальйоні Ігор сприймає як зв’язок із містом. Хоч за кілька місяців довелося воювати на Донбасі та Харківщині.
— Хай знають, що ми херсонці, ми українці, ми теж повсюди. Так само, як і всі міста, ми всі – за Україну — підсумовує Григоренко.
Возможно, это изображение 1 человек и на открытом воздухе
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН