Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кілька місяців українські військові утримували найважчі ділянки фронту на Херсонщині

“Росіяни – боягузлива нація, коли справа доходить до стрілецьких боїв вони тікають”, – як лицарі розбивали російські ДРГ розповіли в оперативному командуванні “Південь”.

На захоплення українського півдня держава-агресор виділила величезну кількість сил та засобів. Елітні російські підрозділи на сучасній техніці планували пройтись маршем по Херсонщині, Миколаївщині та Одещині, проте були розбиті залізною піхотою 28-ої омбр. Лицарі влаштували ворогу справжнє пекло на землі, тому він намагався брати хитрістю. Але теж марно.

Старший сержант на позивний “Сопілка” разом зі своїми підлеглими довгі місяці утримував одні з найважчих позицій Херсонщини, де дистанція до противника була не більше кількох сотень метрів. Утім, на прямий контакт росіяни практично не наважувалися.

“Аби прорвати позиції по нас працювали здалеку. Застосовували важку артилерію, танки, БМП-3, авіацію, РСЗВ, касетні боєприпаси, кулемети, снайперські гвинтівки. Тобто практично все, що у них було”, – розповів “Сопілка”.

Та оборона лицарів трималася попри будь-які обстріли. Тоді ж ворог кидав свої диверсійно-розвідувальні групи, які за планом вдарити з тилу і скоригувати вогонь, але в реальності розбивалися українськими захисниками.

“Всього було 4 спроби. Заходили групи по 5-10 осіб, але ми їх швидко виявляли і ліквідовували. Хто встигав – відступав. Росіяни – боягузлива нація, коли справа доходить до стрілецьких боїв вони тікають”, – додав старший сержант.

Та попри це, додав “Сопілка”, не можна знецінювати подвиг українських захисників. За його словами, люди мають запам’ятати, якою ціню здобулася перемога.

“В боях за Херсонщину всі доклали більш ніж максимум зусиль. Ті, хто оборонявся, ті, хто атакував, ті хто витримав і ті, кого, на жаль, з нами більше немає. Все це, всі наші дії та жертви були зроблені заради великої мети – нашої свободи”, – резюмував лицар.

28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН