Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ затримала в Херсоні екскерівника банку росії

Служба безпеки викрила ще одного «високопоставленого» пособника ворога в результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.
Зловмисником виявився керівник колишньої філії підконтрольного рф «международного расчетного банка», який відкривав свої «відділення» в окупованих районах півдня України.
Саме через цю російську «фінустанову» гауляйтер захопленої частини Херсонщини Володимир Сальдо намагався облаштувати в регіоні понад 200 банківських «представництв» країни-агресора.
Таким чином рашисти планували здійснити примусове введення «рубльової зони» на окупованій території регіону і забезпечити додаткові надходження до бюджету рф.
Більша частина з отриманих грошей мала йти на фінансування агресивної війни проти України.
Для реалізації проєкту агресор планував використати «досвід» створення розгалуженої мережі російського «расчетного банка» у захоплених районах Донецької та Луганської областей.
Встановлено, що під час окупації Херсону таке завдання в українському місті виконував колишній працівник місцевого банку.
На початку повномасштабного вторгнення він підтримав загарбників і добровільно погодився очолити одне з відділень російської фінустанови.
Своє «робоче місце» облаштував в будівлі тимчасово захопленого українського державного банку.
Перебуваючи на «посаді», ворожий поплічник змушував місцевих підприємців переходити на комерційні розрахунки у російських рублях і відраховувати частину прибутків на користь окупаційної адміністрації.
Після звільнення Херсону зловмисник спробував «залягти на дно» в одній із міських лікарень.
Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.
Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на заставу.
Заходи із викриття зловмисника проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
232
Комментарии: 5
Поделились: 18
Нравится

Комментировать
Поделиться
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН