Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мінкульт прокоментував ідею обміняти пам’ятники Катерині чи Пушкіну на єнота з Херсона

Міністр культури Олександр Ткаченко прокоментував петицію з проханням обміняти єнота, якого російські окупанти викрали з Херсонського контактного мінізоопарку, на пам’ятник Катерині II в Одесі.
Свою думку міністр висловив в інтерв’ю «Українській правді».«Не тільки єнота, а і картини поверніть разом з єнотом. Ми можемо, до речі, оці всі пам’ятники Пушкіну, які зараз масово переміщають в інші місця, запропонувати обміняти на те, що було вкрадено, включно з єнотом», — сказав Ткаченко.

За його словами, не всі пам’ятники Пушкіну є об’єктами культурної спадщини. Але ті, що занесені в реєстри, мають бути перенесені до музею чи зберігатися на якійсь окремій ділянці, каже міністр.

«Але багато цих пам’ятників, ми знаємо, що вони робилися під кальку, і в Катерині, наскільки я пам’ятаю, оригінальних елементів залишилося дуже мало», — додав він.

Петиція з пропозицією обміняти пам’ятник Катерині II на викраденого єнота з’явилася на сайті президента України 15 листопада.

Станом на ранок 24 листопада вона набрала понад 7 тисяч голосів із 25 000 необхідних.

Першою про крадіжку єнота з Херсонського зоопарку «похвалилася» російська блогерка Анна Долгарьова. Міноборони України заявило, що «єнота ми обов’язково знайдемо». Директор кримського зоопарку, у якому, ймовірно, зараз перебуває єнот, пообіцяв повернути вивезених із Херсона тварин  Але не уточнив, коли саме.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН