Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відкрився Гончаренко центр де є доступ до інтернету і можна зарядити гаджети

В Херсоні відкрився осередок волонтерського Гончаренко центру. Приміщення оснащено генератором, також там працює термінал Starlink, який роздає безкоштовний інтернет. Відвідувачі можуть зарядити гаджети, поспілкуватись зі своїми близькими та волонтерами, отримати підтримку.

Всі бажаючі можуть скористатися публічною точкою Wi-Fi у Гончаренко центрі, а також генератором для зарядження гаджетів, щоб вийти на зв’язок із рідними. За перший день роботи волонтерський простір вже відвідали десятки жителів міста.

Люди дякують ЗСУ і волонтерам. Відвідувачі п’ють чай всередині, заряджають телефони, читають новини біля Старлінку. «Увімкнувся нарешті інтернет! Полетіла купа смсок! Зараз буду читати інформацію та дзвонити рідним!», — радіє мешканка Херсону Лариса. «Ми бажали, якнайшвидше побачити тут ЗСУ! Ми вдячні нашим захисникам і всім, хто їм допомагає!», — додає ще одна відвідувачка.

Мешканці міста в перший день роботи центру збиралися просто на вулиці, щоб підключитися до інтернету та написати вітання з Херсона родичам, повідомити, що з ними все добре. Волонтери привезли смаколики з Одеської області, воду та гуманітарку з усієї України. З електропостачанням у місті досі є проблеми, але місцеві тримаються та радіють деокупації.

«Всі люди в Херсоні хочуть зараз бути в курсі новин, подзвонити родичам та близьким, почути рідні голоси. Херсон зараз на перших шпальтах світових медіа, але у місті немає світла. І, очевидно, що зараз саме зв‘язок – дуже важливий. При цьому херсонці – неймовірні! Водночас пам’ятаємо, через що їм довелося пройти. Тому ми і вирішили створити для них відкритий простір зі Старлінком та генератором. Хтось приходить сюди набрати по відеозв’язку рідних, хтось просто випити гарячого чаю, поділитися своїми почуттями та поставити телефон на зарядку. Емоції неймовірні! Херсон продовжує доводити всім, наскільки незламний український дух! Запевняю, що Гончаренко центр Херсон – це не лише вихід до мережі, теплий чай зі смаколиками та волонтерство. Це, перш за все, свобода та патріотизм в очах», – розповів засновник мережі Олексій Гончаренко.

Адреса центру: місто Херсон, вулиця Суворова, 57.

Центр працює з 10.00 до 16.00 (у звʼязку з комендантською годиною), неділя — вихідний.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН