Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський модельєр допомагав поширювати українську символіку в окупації

Історію відомого всьому Херсону модельєра Олега Акімченкова розповів заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський:

-Ще один член нашої команди, який проявив себе справжнім героєм коли на українську землю прийшов ворог.

Олег з перших днів повномасштабного вторгнення займався організацією безпеки міста. Керував підрозділом самооборони. Його команда патрулювала центральну частину Херсону до того як окупанти зайшли і захопили місто. З нашим координаційним штабом відбувалося погодження всіх питань безпеки херсонців допоки самооборона існувала як така.
Після захоплення міста ательє Олега зшило кілька тисяч жовто-блакитних стрічок, які розповсюджувались на мітингах проти окупації. З часом тканина закінчилась і ми вже думали піти на болючі для нас кроки — порізати наявні прапори на стрічки. Однак, Олег зміг дістати потрібну тканину, тим самим довівши, що вихід є завжди.

Олег був активним учасником нашого руху спротиву. На жаль ФСБ змогли його вирахувати і він був заарештований. В полоні він знаходився 71 день. Пройшов через пекло. На щастя наш герой на волі і продовжує допомагати Херсону, працюючи в нашому обласному гуманітарному центрі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН