Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканка звільненої Новоолександрівки отримала підозру у колабораційній діяльності

За матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримала мешканка села Новоолександрівка Бериславського району Херсонської області.

Жінка добровільно допомагала представникам окупаційної влади в організації проведення незаконного референдуму на території тимчасово окупованого Бериславського району Херсонщини. Крім цього, від «нової» влади вона була призначена «сільським головою».
Колаборантка очолила незаконну дільничну виборчу комісію на території чотирьох сіл Бериславського району і діяла з метою зміни меж територій та державного кордону України.
Формувала та узагальнювала списки виборців району, організовувала на території сіл Новоолександрівка, Гаврилівка, Михайлівка та Золота Балка Бериславського району проведення агітації у порядку і спосіб, що порушує норми Виборчого кодексу України.
Розробила порядок дій членів дільничної виборчої комісії у дати проведення незаконного референдуму. До роботи у «виборчій комісії» прихильниця «русского мира» залучила інших місцевих колаборанток, які наразі підозрюються органами досудового розслідування у вчиненні дій проти основ національної безпеки України.
Слідчі СБУ підозрюють особу у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою).
У межах кримінального провадження тривають комплексні заходи із документування злочинних дій і притягнення ворожих поплічників до відповідальності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН