Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Окупаційна влада заявила про відновлення освітнього процесу на Херсонщині

Представники окупаційної влади відучора відновили “навчальний процес” у Херсонській області. Про це розповів у соціальних мережах Володимир Молчанов:

-В 13 територіальних громадах Херсонщини (з 49 наявних). З решти 36: 4 звільнені повністю, 2 (В.Олександрівська і Калинівська) – на більшу частину, 3 (Милівська, Чорнобаївська і Білозерська) – частково. 8 повністю окупованих громад знаходяться на правому березі, і там оголошені “канікули” тривали 5 тижнів, і триватимуть далі до повного вигнання окупантів. Стільки ж тривали “канікули” в лівобережних Новокаховській, Таврійській, Каховській, Любимівській, Зеленопідській і Тавричанській.

В решті 26 громад перерву впровадили тихенько без зайвих оголошень 15 жовтня. А незабаром 13 з них підпали під (депортацію) “евакуацію” населення – оскільки рашисти не визнають адміністративного поділу і децентралізації, то міряють категоріями старих районів, внаслідок чого під роздачу потрапили Рубанівська, Костянтинівська, Зеленопідська, Тавричанська, Ювілейнянська, Виноградівська, Великокопанівська, Долматівська і Бехтерська громади, далекі як від оголошеної “15 км зони евакуації”, так і від показових рашистських ліній оборони від натівських комарів з плавнів.
Оголошено про повторне відкриття 65 шкіл. Кількість учнів не зазначено, і не зрозуміло, як ці учні ділитимуть школи в чисельних випадках розташування там як не кадировців, так якихось недовезених ближче до фронту мобіків. 65 – це непогано (для ворога) в порівнянні з попередньою часткою 91 із 457 в масштабах цілої області – адже в 13 південних громадах, що відповідають 7 “старим” районам, до вторгнення нараховувалось 139 шкіл. Тобто 47% закладів, це звісно більше ніж 19%.
До вторгнення зареєстроване населення південних громад складало 220 тисяч (22% від цілої області), тож дітей шкільного віку було десь 26 тисяч. Рашисти хвалилися, що до їх шкіл записалися 15 тисяч на всю область, тож зараз відновиться засирання мозоку десь чотирьом тисячам дітей. Ще невідома кількість опинилася на росії, де за них безумовно візьмуться ще інтенсивніше, ніж на окупованих територіях.

Судячи з певних метаморфоз у головах дорослих після півроку сидіння на рашистському телевізорі, цього терміну вистачить і рашистським учителям. Півтора місяці до “канікул” вони вже мали. Тобто десь до кінця березня українські діти з рашистських шкіл будуть для України втрачені.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН