Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині утворено 25 військових адміністрацій: якими питаннями вони займатимуться

Нині на території Херсонщини утворено 25 сільських, селищних, міських військових адміністрацій. Їх утворення надзвичайно важливе, адже це дозволяє відновити роботу тергромад і забезпечити можливість виконання ними своїх повноважень. Про їх роботу розповів очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич:

– Останнім часом отримую багато питань про їх роботу. Тому відповідаю на основні

Хто створює військові адміністрації?

✅На територіях, де введено воєнний стан (це вся Україна), можуть утворюватися військові адміністрації. Це тимчасовий державний орган, який утворюється Указом Президента України за поданням обласних військових адміністрацій або військового командування. Також Глава Держави призначає й начальників військових адміністрацій.

Військові адміністрації населених пунктів, районні, обласні військові адміністрації здійснюють свої повноваження протягом дії воєнного стану та 30 днів після його припинення чи скасування.

Для чого створюють військові адміністрації?

✅Якщо говорити простою мовою, їх створюють у тих населених пунктах, де органи місцевого самоврядування не можуть виконувати свої повноваження. Тому, аби влада на цих територіях працювала, створюють військові адміністрації. Вони фактично беруть на себе повноваження органів місцевого самоврядування.

Які це проблеми вирішує?

✅У першу чергу це робиться для жителів відповідних територій. Адже військові адміністрації уповноважені приймати рішення, від яких залежить життя людей: щодо евакуації, запровадження комендантської години, відновлення пошкодженого житла та багато іншого.

Також вони уповноважені приймати рішення про використання бюджетних коштів. Наприклад, для виплат зарплат працівникам бюджетної сфери – вчителям, вихователям, медикам тощо.

Створення військових адміністрацій дозволить відновити й роботу структурних підрозділів з питань соціального захисту населення. Це дозволить здійснювати грошові виплати за пільгами, житловими субсидіями, допомогами. Також можна буде відновити й роботу електронних реєстрів в управліннях соцзахисту.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН