Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великоолександрівській громаді на Херсонщині відновлюють пошкоджені будівлі та світло

Життя у звільнених населених пунктах Херсонщини поступово відновлюється. Там живуть наші люди і вони потребують підтримки, аби налагодити своє життя.
У ефірі телемарафону Єдині новини  Ігор Йосипенко, голова Благодійного фонду “Українці переможуть!” розповів, як відроджуються села Бериславського району, які були деокуповані у вересні-жовтні.
 ВІн зазначив наступне:
-Там великі руйнації інфраструктури, немає світла, газу, води в жодному з сіл, а в таких умовах жили люди майже з перших днів війни. Місцевим жителям потрібні не лише продукти харчування, але – й питна вода, ліки, дрова і будівельні матеріали.
Зараз – осінь, дощі можуть швидко зруйнувати житло, яке залишилося без даху, тому люди самі, як можуть, облаштовують свої будинки. Але їм потрібна допомога з будівельними матеріалами. За нашим спостереженням будівельними комплектами забезпечено лише 5-10 відсотків тих, хто потребує. Це ще й залежить і від активної позиції голови громади, його професійності.
Хочу виділити Великоолександрівську громаду, населені пункти якої були звільнені одні з останніх, але всі процеси з відновлення пошкоджених садиб проходять швидше, поступово з’являється і світло в цих селах. Впевнений, що до всіх звільнених сіл, поступово прийде цивілізація.
 Детальніше у відео:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН