Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські військові продовжують заселятися у невеликі населені пункти

Те, що росіяни відступають і розселяються по селам ви, скоріше за все вже чули. Кількість їх збільшується у невеличних селах. Публікуємо слова жительки села на шляху Верхній Рогачик (північ Херсонщини). Це глибинка. Деякі факти ми прибрали для збереження анонімності.

“У нас обстановка меняется. На переезде и по ХХХ роют рвы. Навещали бетонные блоки. Кто говорит вторая линия обороны будет, кто говорит третья. В Александровке в пустые дома заселились. Технику в огородах ставят. У нас по поселку раскали вчера пустое жилье ищут. Интернета нет. Херсонского телевидения нет уже с неделю. Русская связь с перерывами. В магазинах цены растут. Уголь 20 тыс. Зарплату задерживают. Грохот боёв все сильнее. Стрёмно.”

Раніше з чих же джерел повідомлялось, що росіяни опитують/допитують місцевих про діючі опірні рухи, проукраїнських активістів, питають, як вони (опитувані) відносяться до того, що підприємства на Херсонщині (і їхнє в тому числі) вже російське і снабжає Росію. Як можна відповісти на таке питання, коли людина навпроти з автоматом?

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи За чесну та прозору митницю Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу European Union in Ukraine. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю #АРРТОТГ і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН