Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокуратура оголосила про підозру ще двом організаторам псевдореферендуму у Херсонській області

Прокуратура продовжує викривати колаборантів – ще двом учасникам псевдореферендуму на Херсонщині повідомлено про підозру.

За даними слідства, двоє місцевих мешканців Генічеського району погодилися взяти участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території Херсонської області.
Підозрювані очолили незаконні дільничні виборчі комісії в районі, організовували агітаційні заходи, створювали реєстри виборців, підшукували приміщення для проведення незаконного процесу. Для створення видимості легітимності дій підозрювані збирали так звані бюлетені, підраховували їх та оформляли протоколи.
Нагадаємо, раніше повідомлено про підозру очільнику окупаційної військово-цивільної адміністрації, його так званому заступнику, так званій «голові ЦВК», а також «головам виборчкомів» Генічеського, Бериславського, Каховського і Скадовського районів, які взяли участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій Херсонщині.
Прокуратура продовжує притягувати до відповідальності осіб, причетних до проведення постановочного волевиявлення націленого на зміну меж території та державного кордону України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБ України в Херсонській області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН