Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Лікарі без кордонів” почали роботу у звільнених населених пунктах Херсонської області

На звільнених від російських окупантів територіях Херсонщини працює міжнародна організація «Лікарі без кордонів». Херсонці отримують невідкладну меддопомогу, консультації з лікарями та безкоштовні ліки. Про це повідомляє начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

У Кочубеївці розгорнуто стабілізаційний медпункт. Там пацієнтів цілодобово приймають лікарі екстреної практики та фельдшери. Вони надають первинну медико-санітарну та невідкладну допомогу, також проводять амбулаторні консультації. Уже проведено понад 120 медичних консультацій.

У Свободному спеціалісти «Лікарів без кордонів» працюють також цілодобово, надаючи первинну медико-санітарну допомогу. Пацієнтів приймають на базі фельдшерського пункту. Також працює й карета швидкої. Лікарі вже здійснили понад 200 виїздів, а на базі провели 600 медичних консультацій.

У інших деокупованих населених пунктах працює мобільна група у складі лікаря терапевта, гінеколога та психолога. Вони уже відвідали Нову Калугу, Золоту Балку, Велику Олександрівку, Архангельське, Шевченківку, Хрещенівку, Білу Криницю, Новодмитрівку, Нововоскресенське, Біляївку, Українку, Миролюбівку, Людмилівку.

Звернутися за медичною консультацією до «Лікарів без кордонів» можна телефоном. Для цього працює «гаряча лінія»:

+380955737687

+380503178294

Телефонувати можна 24/7. Усі послуги безкоштовні та конфіденційні.

Фото: «Лікарі без кордонів»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН