Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чоловік з деокупованого села розповів про життя в голоді та мародерство ворожих військ

Називали себе «визволителями», а натомість виявилися звичайними мародерами, гвалтівниками та вбивцями. Дід Федір житель населеного пункту Хрещенівка, Херсонської області, він та ще близько 80 односельців пів року перебували під окупацією.

69-річний чоловік розповідає, як він та його односельці ледве не померли з голоду. Їх тримали в проголоді, щоб перед референдумом «купити» за буханку хліба та літр олії.

«Ми пухли від голоду, руським було наплювати на нас. Деякі з нас ходили до руських командирів і просили допомоги, але ніхто допомагати не збирався».

У чоловіка винесли всі меблі (диван, крісла), матраци, побутову техніку, вкрали автомобіль. Все перетаскували в окопи, що знаходилися поруч з населеним пунктом. Пересуватися селом не дозволяли, – «ми на свій страх та ризик маленькими кроками, деколи перебіжками, ходили з двору до двору, щоб дізнатися хоч якусь інформацію. Нас повністю відрізали від цивілізації».

Чоловік розповідає, як поруч падали та зривалися снаряди, аж погріб трясло. «Було страшно, але ми витримали й дочекалися своїх хлопців. Дякуємо їм за порятунок від «руського миру».

Наразі місцеві жителі даного населеного пункту мають змогу отримувати гуманітарну допомогу(продукти харчування, медикаменти, побутову хімію).

Люди впевнені, скоро настане мир, Україна обов’язково переможе.

Оперативне угруповання військ Кривий Ріг

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН