Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеська область продовжує накопичувати ресурси для початку опалювального сезону

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко взяв участь в засіданні Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 року під час воєнного стану, яке пройшло під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

На засіданні Штабу обговорили стан накопичення природного газу, вугілля, законтрактованих обсягів енергоресурсів та їх прогнозні показники на початок опалювального сезону. Торкнулись питання укладання договорів на постачання природного газу між виробниками теплової енергії та ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг».

Заслухали інформацію регіонів щодо готовності до старту опалювального сезону і про проведенні заходи для забезпечення укриття об’єктів критичної інфраструктури.

Також обговорили необхідні кроки з розгортання місцевих штабів та їх основні завдання для координації роботи пунктів обігріву та надання допомоги населенню.

Окремо обговорено питання відновлення зруйнованих об’єктів критичної інфраструктури. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов наголосив, що важливо працювати над відновленням об’єктів критичної інфраструктури у енергетичній галузі та у сфері тепло-, водопостачання, які зазнали руйнування в наслідок ударів ворога.

Варто зазначити, що через ракетні обстріли пошкодженими є значна кількість об’єктів енергетичної сфери. Тож, керівництво держави та Уряду вкотре звертається до населення мінімізувати споживання електроенергії, щоб стабілізувати енергетичну систему держави.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН