Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Привозі в Одесі проводять гастротури для переселенців

На Привозі в Одесі проводять гастротури для переселенців

Український південь

Безплатні екскурсії для переселенців одеським Привозом проводять гідеси Тетяна Димніч та Юлія Сущенко. Під час прогулянки на базарі люди можуть скуштувати тюльку, помідори мікадо та бочкові огірки. Про це інформує  журналістка Суспільного.

Одеські гідеси Тетяна Димніч та Юлія Сущенко розробили безплатний гастропроєкт для переселенців. Переповідають історію ринку, потім – дегустація. Спочатку йдуть у молочний павільйон.

“Крем-сир – це рікотта, філадельфія; россольні сири – це бринзочка, сулугуні, моцарела; напівтверді сири — ось типу як пармезан. Цій рікотті, щоб ви розуміли, дня три, тобто я її вже допродаю. Зазвичай, я намагаюся людям пропонувати, щоб вони приходили у п’ятницю-суботу. Спробуйте саму її суть, спробуйте, вона солодка, така корисна”, — розповіла продавчиня сирів Аліна.

Тюлька та ковбаса з фісташками: на Привозі в Одесі проводять безплатні гастротури для переселенців
Екскурсія для переселенців Привозом, 6 жовтня. Суспільне Одеса

Наступною зупинкою були ковбаси.

“Тут ковбаса від кінської до дієтичної, курячої, індичої, з фісташками та з різними смачними додатками”, — сказала гідеса.

“Ця ковбаса робиться з курячого та індичого м’яса, а всередині фісташка, горіх фісташка. Дуже прекрасна, смачна ковбаска”, — каже продавець ковбас Микола.

Переселенка з Херсона Оксана Бєлова поділилася враженнями:

“У нас в Херсоні скромніше, а тут очі розбігаються і смачно пригощають. Подобаються мені дуже гастроекскурсії, гастротури. Думала, що буде цікаво і не помилилася”.

Далі – овочевий павільйон. Тут помідори, огірки, “сінєнькіє” — так в Одесі називають баклажани. Обов’язково треба спробувати соління.

“Дуже рекомендую ось такий огірок, такий ви ще не куштували. Просто спробуйте, він такий пікантний, він і під картопельку, і під 50 грамів, і під сальце — під все, огірок каже сам за себе”, — поділилась гідеса Тетяна Димніч.

Тюлька та ковбаса з фісташками: на Привозі в Одесі проводять безплатні гастротури для переселенців
Екскурсія для переселенців Привозом, Одеса, 6 жовтня. Фото: Суспільне Одеса

“Я завжди дуже любила Одесу, ми дуже часто сюди приїжджали, я рвалась сюди, але через те, що у нас в місті йдуть бойові дії, нам довелося приїхати до вас надовше. Тому вивчаємо ваше місто”, — розповіла переселенка з Миколаєва Інна Дмітрішина.

У рибному ряду продавчиня Надія пригостила всіх чорноморською тюлькою. Проводять такі екскурсії щочетверга з 10:00 ранку для маленьких груп до шести людей.

Тюлька та ковбаса з фісташками: на Привозі в Одесі проводять безплатні гастротури для переселенців
Екскурсія для переселенців Привозом, Одеса, 6 жовтня. Фото: Суспільне Одеса

“Ми інтегруємо людей в наше життя і вони отримують, мені здається, дуже багато корисних порад та задоволення. Вони перезавантажуються на наших екскурсіях, бо дуже важливо в наш час, щоб всі ці люди, які переїхали, психологічно змогли адаптуватися і відчути себе, може не як вдома, але десь поруч з цим”, — сказала гідеса Тетяна.

Загалом екскурсія триває дві-дві з половиною години. Долучитися до неї можуть всі охочі переселенці, для цього необхідно написати гідесам у “Фейсбуці”.

 Український південь

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН