Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Бериславщині поліцейські розміновують деокуповані села

На Херсонщині поліцейські розміновують деокуповані села, які і нині обстрілюються російською армією
Працівники відділення №1 Бериславського районного відділу поліції спільно з вибухотехнічною службою проводять розмінування села Заградівка Кочубеївської громади, яке потерпає від постійних обстрілів російською армією.
Заградівку, яка розташована на межі з Дніпропетровською областю, ЗСУ звільнили від окупації ще у березні, але ворожа армія продовжує обстрілювати населений пункт з «градів» та «ураганів».
Від колись квітучого села нині лишились самі руїни, немає жодного вцілілого будинку. Від російських снарядів навколо Заградівки горіли посіви озимого ячменю та сосновий ліс, земля випалена, всюди залишки боєприпасів та величезні вирви від снарядів.
Щоб зробити цю територію знов безпечною для жителів, які поступово повертаються у село та намагаються відновити домівки, працівники поліції спільно з вибухотехнічною службою проводять розмінування.
Перевіряють дороги, кожне домоволодіння, присадибні ділянки та лісосмуги, знаходять розтяжки та міни. Це величезний обсяг роботи, але крок за кроком вибухотехніки розчищають землі від вибухонебезпечних предметів, щоб знов повернути життя у Заградівку.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН