Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Україна відправила на експорт 1 млн тонн агропродукції за тиждень

«За останній тиждень в рамках роботи «зернового коридору», Україна відправила на експорт 1 млн тонн агропродукції, цю тенденцію треба підтримувати», – Деніз Браун, постійна координаторка системи ООН в Україні.

Сьогодні, в рамках робочого візиту представників Офісу Координаторки системи ООН в Україні Деніз Браун та Метью Холлінгворта відбулася зустріч з керівництвом ДП «Адміністрація морських портів України» і керівництвом адміністрації Одеського порту. Тема зустрічі – поточна ситуація з роботою гуманітарного коридору та можливості розширення зернової Ініціативи.
У своїй промові Деніз Браун підкреслила, що у попередні візити до портів Великої Одеси мала можливість ознайомитися з виробничими потужностями портів і зараз їй важливо розуміти технічні і організаційні спроможності щодо збільшення обсягу обробки агропродукції через порти Великої Одеси.
Керівник ДП «АМПУ» Олексій Востріков підкреслив, що на сьогоднішній день завдяки оптимізації виробничих процесів і злагодженій роботі колективу АМПУ і стивідорних компаній, ми можемо обробляти більше 6 млн. тонн агропродукції на місяць.
– За підсумками вересня ми збільшили об’єми експорту агропродукції до 3,8 млн тонн та вдвічі збільшили кількість оброблених суден. Це сигнал від бізнесу, що він довіряє зернової Ініціативі та готовий нарощувати обсяги обробки вантажів. Зі свого боку, ми бачимо потенціал росту за рахунок збільшення інтенсивності догляду суден інспекцією Об’єднаного Координаційного Центру та зменшення простою суден за рахунок задіяння порожніх причалів. Ці пропозиції ми вже обговорювали з керівництвом Міністерства інфраструктури, та відчуваємо підтримку з боку Міністра інфраструктури Олександра Кубракова і профільного заступника Юрія Васькова, – зауважив Олексій Востріков.

Зі свого боку Метью Холлінгворт цікавився питанням щодо швидкості обробки суден зафрахтованих Всесвітньою продовольчою програмою ООН, нагадав, що у рамках роботи ВПП з портів України буде експортовано 280 тис. тонн агропродукції, та підкреслив професійну та ефективну роботу колективу ДП «АМПУ» у забезпеченні функціонування роботи «зернового коридору».

Адміністрація морських портів України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН