Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Псевдореферендум на Херсонщині: російська пропаганда заплуталась у власних підрахунках

Протягом вихідних у Херсонській області та на інших тимчасово окупованих територіях намагалися проводити “референдум” про приєднання до росії. Голосування відбувалось під дулами автоматів, так звана “комісія” обходила разом із солдатами будинки місцевих мешканців. Втім, зібрати пристойну кількість голосів так і не вийшло.

Як демонструють кадри пропагандистів, проголосували “за” у регіоні не більше тисячі осіб, в той час як в області проживало понад мільйон осіб. Згодом росіяни заявили про те, що 500 тисяч людей на Херсонщині підтримали входження до складу рф.

Володимир Молчанов закликав Мінсоцполітики та МЗС України надавати дані про тимчасово переміщених осіб, адже величезна кількість людей покинули регіон, тому станом на зараз в області, навіть не проживає стільки громадян:

“Наполегливо прошу Міністерство соціальної політики України та Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine терміново оприлюднити дані про кількість зареєстровних ТПО в Україні та осіб, що потребують додаткового захисту в країнах ЄС, Швейцарії, Норвегії, Ізраїлі, Молдові, Грузії, Туреччині і Сполученому Королівстві. В розрізі регіонів походження. Конкретно по Херсонській і Запорізькій областях, та в розрізі вікових категорій, конкретно осіб 18 років і старше. А в Центральна виборча комісія – Central Election Commission of Ukraine дізнатися про останню зареєстровану в державному реєстрі виборців їх кількість у цих двох областях, точніше, в окупованих громадах цих двох областей”.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН