Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розмінування деокупованих населених пунктів Херсонської області продовжується

Працівники вибухотехнічної служби поліції Херсонщини розчищають від нерозірваних снарядів та інших вибухонебезпечних предметів деокуповані території та села на лінії фронту.

російська армія щодня наносить ракетно-бомбові удари та здійснює артобстріли Херсонської області. Після ворожих прильотів поруч із будинками людей, у полях, лісосмугах, уздовж доріг залишається багато нерозірваних боєприпасів. А на деокупованих територіях небезпеку для людей також становлять розтяжки та міни. В області уже були зафіксовані випадки травмування людей на мінно-вибухових пристроях.
Щоб максимально убезпечити наших громадян, із першого дня війни ці місцевості обстежують та розміновують працівники вибухотехнічної служби поліції Херсонської області спільно з миколаївськими колегами. Вони уже встигли перевірити 514,2 га територій. Це організована планова робота, яка вимагає від вибухотехніків максимальної концентрації уваги, обережності та часу. Поліцейські знаходять у землі смертоносні боєприпаси, уламки від яких наскрізь пробивають залізо на відстані 100 метрів.

В процесі розмінування до поліцейських підходять місцеві жителі і просять подивитися на знахідки, які вони виявляють на подвір’ях та городах. Ті боєприпаси, які становить загрозу життю і здоров’ю громадян, вибухотехніки знешкоджують на місці. Уже знищено 1195 одиниць вибухонебезпечних предметів та понад 940 кг вибухових речовин. Загалом, поліцейські вилучили понад півтори тисячі боєприпасів, серед них: гранати, постріли до гранатометів, артилерійські боєприпаси, протипіхотні та протитанкові міни, некеровані та керовані ракети, реактивні системи залпового вогню та авіабомби. Все те, чим російська армія намагалася знищити наших мирних жителів та воїнів.

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН