Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спустошена Князівка: як виглядають села поблизу зони ведення бойових дій (відео)

Пустіють села Херсонщини. Оселі стоять пусткою, там де пройшли російські загарбники. У селі Князівка, яке розташоване біля Високопілля, тепер немає жодного жителя, як і жодної вцілілої домівки, – розповідає у соціальних мережах Ігор Йосипенко.

Окупанти побудували міцну лінію оборони поруч з селом у зрошувальному каналі, встановивши там важку техніку. Над будинками мирних людей розносилися залпи вогню, що навіть найстійкіші поступово покидали цей населений пункт.
А село зі славною історією. Воно було засноване у XIX столітті німецькими селянами, а їх нащадки були депортовані сталінським указом. Пройшли роки і десятиліття, і навіть століття. А їх знов наздогнав привид радянської системи, змусивши покинути рідні місця.

Війна спустошує нашу землю, Херсонщину, мою Бериславщину, примушуючи багатьох талановитих людей шукати кращої долі – і безпеки. Ворогам ми це не пробачимо. На декілька поколінь вперед ми передамо правду про цю російсько – українську війну і «братський» народ, який спустошував нашу землю …

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН