Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У прифронтові населені пункти Херсонщини поступово повертаються місцеві мешканці

Нововоронцовська громада час від часу страждає від ворожих обстрілів. Люди відновлюють свої оселі власними силами, дехто з місцевих повертається додому, аби підготувати житло до зими. Поки українські військові працюють на фронті, населення з вірою у світле майбутнє лагодить дахи, вікна. Розповів про ситуацію у Нововоронцовці Дмитро Бурлай:

– Селище оживає. Деякі жителі поступово починають повертатися до своїх домівок. Одні залишаються на ніч, інші ще перестраховуються і приїздять лише на день. Але вже є життя в селищі. В магазині приємно бачити жінок-продавців, на вулицях пенсіонерів.

Але я знову наголошую, що в селищі мародерствують. “Чистять” будинки навіть в людних місцях. Тому раджу чоловікам повертатися і перевіряти власні помешкання.

Прильоти в селищі ще присутні, але вони не часті і лише спостерігаються в мікрорайоні “Посьолок”.

На даний час найчастіше жителі цікавляться, чи створена місцевою владою комісія щодо актування пошкодженого майна. Так як більшість, у кого пошкоджені будинки, намагаються до зниження температури повітря, самостійно ремонтувати власні помешкання.

Відповіді на це поки не має. Місцевої влади в селищі з 18 березня також ще не має.

Сьогодні знову ми працювали з населенням. Були у нас і жителі старої Осокорівки, яким ми надали рулон плівки для їхнього краю.

Ми на місці. Працюємо разом до перемоги.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН