Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У соціальних мережах показали фото звільненого та зруйнованого Високопілля (фото)

Минулого тижня українські військові звільнили Високопілля на Херсонщині.  Показав фото зруйнованого селища очільник Благодійного фонду “Українці переможуть” Ігор Йосипенко:

– У Високопілля разом з волонтерами нашого Благодійний фонд – Українці переможуть! в’їжджали з болем в серці. Адже вже на під’їзді були помітні масштабні руйнації цього селища міського типу – багатого і заможного до російсько-української війни.

З середини березня була окупація цього населеного пункту, в ньому залишалися місцеві жителі і бачили, як вороги знищують їх маленьку батьківщину. Спалені і зруйновані приватні садиби, вщент розбитий центр населеного пункта. А це – праця багатьох людей і навіть не одного покоління, вкрадені роки праці й – життя.

По всьому селищу стоять понівечені автівки мирних людей, насильно відібрані, помаркові буквою Z – дорогі й не дуже, але вкрадені й розтрощені, а дехто на них збирав роками. Російські військові у людей позабирали паспорти, по селищу забороняли ходити, а якщо і дозволяли лише з білою ганчіркою. Це нагадує повністю поведінку німецьких солдат Другої світової війни.

Старі люди і не приховують свою зневагу до солдат другої арімї світу, які відбирали у них все з дому, в тому числі й їжу, мародерили, знущались з мирного населення і вбивали. У селищі і зараз неспокійно, російські загарбники продовжують його обстрілювати, горять хати просто на очах. Там небезпечно перебувати.

Ми надали гуманітарну допомогу жителям Високопілля, бо розуміємо, що не так швидко відновиться вся інфраструктура. Передали і в село Нововознесенське допомогу жителям цього звільненого населеного пункту.

Жителі Херсонщини мужні та незламні, тому, переживши окупацію, вони вже господарюють і думають, як будуть зимувати. Але не варто ризикувати своїм життям, треба в цей час перебути в безпечній зоні. Завезли гуманітарну допомогу і в село Іванівка, де залишається трішки більше 20 найстійкіших жителів, які готують їжу на дровах і воду набирають з колодязів, відмовяляючись від евакуації.

Високопіляля звільнене. Вірю, що за цим населеним пуктом почнуться впевнені і переможні кроки ЗСУ подальшого визволення півдня України і не тільки! Херсонщину буде звільнено!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН