Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський академічний ліцей ім. Мішукова розпочав навчальний рік за українською програмою

Херсонський академічний ліцей ім.О.В.Мішукова при ХДУ був, є і завжди залишиться українським освітнім закладом, а колектив буде навчати та виховувати школярів виключно за українськими освітніми програмами, формуючи патріотичне покоління українців. Ця позиція колективу освітнього закладу є незмінною і непорушною.

Освітній процес Херсонський академічний ліцей імені О. В. Мішукова у 2022-2023 навчальному році здійснюватиме за українськими державними програмами та стандартами, з урахуванням Методичних рекомендацій Міністерства освіти та науки України. Навчання здійснюватиметься з використанням технологій дистанційної освіти та апробованих освітніх онлайн-сервісів. Як і раніше, досягнення учнів та зміст домашніх завдань фіксуватимуться в електронному щоденнику, який буде доступним для ліцеїстів та батьків або осіб, які їх замінюють.

На жаль, у День знань учні Ліцею традиційно не зможуть зібратися на святкову лінійку в затишному парку чи просторій актовій залі Херсонського державного університету. Сьогодні викладацький склад та школярі розкидані по всьому світу. Але всіх їх об’єднує любов до рідного Ліцею та до рідного Херсона.

Крім того, у великій дружній родині освітнього закладу поповнення. До складу Херсонського академічного ліцею ім.О.В.Мішукова при ХДУ увійшли вчителі та учні Херсонської спеціалізованої школи № 30. Це ті, хто не підкорився: батьки, які хочуть аби їх діти навчалися в українській школі, та вчителі, які прагнуть працювати за українськими програмами та підручниками.

1 вересня класні керівники проведуть перший урок «Ми – українці: честь і слава незламним!», а після на класних зборах обговорять із учнями організаційні питання. Уже 2 вересня вчителі кафедри іноземних мов визначать рівень володіння англійською мовою учнями ліцею, а 5 вересня розпочинуть навчальні заняття за розкладом тижня А.

Розклад занять та інша корисна інформація оперативно розміщується на оновленому сайті ліцею.

Академічний ліцей імені О.В.Мішукова та Херсонський державний університет вже понад 25 років поєднує плідна співпраця. Чимало випускників ліцею продовжують здобувати вищу освіту саме у стінах нашого освітнього закладу.

І сьогодні, у день свята, щиросердно вітаємо учнів та вчителів Ліцею й бажаємо великого натхнення на шляху підкорення вершин знань, наполегливості й терпіння, мудрості й порозуміння, злагоди та головне – миру!

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН