Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники United Nations, UNICEF, UNHCR, WFP відвідали Миколаїв

Міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся із представниками міжнародних організацій United Nations, UNICEF, UNHCR, WFP, – повідомляє міськрада.

Зустріч була присвячена гуманітарній ситуації в місті та допомозі міжнародних організацій жителям Миколаєва.
Під час наради Олександр Сєнкевич розповів про загальну ситуацію в місті і роботу всього гуманітарного блоку. Зокрема, про стан забезпечення лікарень медикаментами, підготовку шкіл до дистанційного навчання та роботу департаменту соцзахисту з незахищеними категоріями населення.
Заступник міського голови Анатолій Петров розповів, як місто надає допомогу внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, в Миколаєві обладнано два тимчасові центри для їхнього проживання. Там людей забезпечують одягом, засобами гігієни та триразовим повноцінним харчуванням. У центрах є гаряча вода та можливість випрати речі.
Олександр Сєнкевич наголосив, що сьогодні допомога незахищеним категоріям населення надається у повному обсязі, адже цим займається не тільки міська влада, а й різні волонтерські штаби у місті. При цьому, є нагальна потреба допомогти людям, які втратили роботу.
Мер розповів, що якраз за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН місто розпочало видачу гуманітарної допомоги особам, які втратили роботу і офіційно стоять на обліку в Центрі зайнятості. Таких людей у Миколаєві 1808.

Представники міжнародних організацій обговорили можливість продовження такої співпраці і домовились про низку онлайн зустрічей з міською владою для координації спільних дій у наданні допомоги містянам.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН