Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В онлайн форматі пройшла серпнева конференція освітян Херсонщини

Відбулася серпнева конференція педагогічних працівників Херсонщини

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.
На жаль, цього року Херсонщина не почує перший дзвоник, сміх першокласників, школярі не зберуться на лінійки. Причина відома – область тимчасово окупована росіянами, які зруйнували або пошкодили кожен десятий освітній заклад, викрадають освітян та погрожують батькам, які відмовляють віддавати своїх дітей до захоплених шкіл.
Навіть попри це освітяни залишилися вірними професії та країні, завдяки чому вдалося завершити 2021/2022 рік за українськими освітніми програмами.
Як зазначив Ярослав Янушевич, навчальний рік 2022/2023 – найскладніший для Херсонщини, однак він розпочнеться й пройде за українськими освітніми програмами, які б там плани не будували собі загарбники.
Зокрема, про труднощі та початок нового навчального року і говорили сьогодні під час конференції освітян Херсонщини.

“Для усіх нас головне – зберегти у наших учнів почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну незалежну державу. Сподіваюся, що зовсім скоро Херсонщина буде вільною й біля кожної школи знову майорітиме український прапор! Ми обов’язково відбудуємо кожен зруйнований освітній заклад та зробимо їх ще кращими”, – наголосив Ярослав Янушевич.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН