Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські студенти за кордоном беруть участь у мітингах на підтримку України

По всьому світу проходять акції протесту проти війни росії в Україні, на які виходять тисячі людей.

Серед демонстрантів, які беруть участь у мітингах є студенти і випускники кафедри харчових технологій Херсонського національного технічного університету. Вони закликають усі краіни надати більше підтримки, зброї та гуманітарної допомоги Україні, – розповіли на сторінці вишу.

Однією з таких демонстрантів є Вікторія, випускниця кафедри харчових технологій ХНТУ, яка отримала диплом бакалавра зі спеціальності Харчові технології і подала заяву до магістратури за освітноьою програмою Технолгіі зберігання, консервування та переробки плодів і овочів для продовження навчання саме у ХНТУ, не зважаючи на те, що в даний час знаходиться у Німеччині. Вікторія знає, що дана спеціальність є перспективною у воєнний і у післявоєнний час в Україні та за кордоном. В данний момент вона без проблем нострифікувала диплом бакалавра.

Вікторія розповіла про участь у мітингу в Берліні:

«На мітингу ми просили Німеччину дати нам більше зброї, зупинити війну, повторювали, що в Україні триває війна, і йдеться не тільки про безпеку нашої держави, а й про безпеку всього світу.

Зараз я в безпеці, тож можу виходити на мітинги та повинна це робити. У Берліні я в оточенні іноземців, яким потрібно розповідати правду про війну та геноцид. Ми просимо й інших іноземців не мовчати, оскільки війна впливає на всіх. Іноді складається враження, що всі вважають «поки нас не чіпають, можна й пожити. Україна розбереться». Це дуже боляче, але ми не здамося!».

#StandWithUkraine

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН