Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш сформував рейтинг науково-педагогічних працівників

Відбулось друге засідання Рейтингової комісії Херсонського державного університету за участі першого проректора, проректорів, деканів, фахівців відділу забезпечення якості освіти, навчального та навчально-методичного відділів ХДУ. Про його результати розповів ректор Олександр Співаковський:

На минулому засіданні голова комісії, перший проректор Сергій Омельчук представив результати рейтингування наших науково-педагогічних працівників, кафедр та факультетів. Як й передбачається за регламентом, викладачам був наданий термін на подачу апеляцій. Це цілком демократичний процес, який дозволяє виправити помилки, яких могли припуститися обидві сторони під час підрахунку рейтингових балів за затвердженими напрямками.

Отже було подано п’ять апеляційних скарг. Керівниця відділу забезпечення якості освіти Тетяна Черкашина доповіла про їх розгляд, свою позицію висловили апелянти. За результатами розгляду апеляцій, чотирьом науково-педагогічним працівникам була збільшена кількість рейтингових балів, а одному – зменшена. Члени комісії одноголосно підтримали запропонований проєкт рішення.

Далі затвердили персональні рейтинги науково-педагогічних працівників за трьома категоріями: професори, доктори наук; кандидати наук, доценти; науково-педагогічні працівники без наукового ступеня і вченого звання. Також затверджені рейтинги факультетів та кафедр.

Вітати наших викладачів, які створюють репутацію Херсонського державного університету та розвивають українську науку, будемо на засіданні Вченої ради наприкінці серпня. А поки дякую членам комісії за велику роботу, яку вони провели в умовах воєнного стану та проблем зі зв’язком на окупованій Херсонщині.

Таке рейтингування дуже важливе, бо це чесна та прозора підстава стимулювання ТОП-науковців, розуміння про рівень залученості наших викладачів до наукової діяльності та саморозвитку. А ще це можливість спрогнозувати майбутнє університету через аналіз здобутків молодих науковців.

Рухаємось далі і продовжуємо покращувати наукові результати!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН