Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Україна готова до початку демілітаризації Криму, – Шмигаль

Україна готова провести демілітаризацію Криму і вітала б добровільний вивід Росією своїх військ і військової техніки з території Криму та інших тимчасово окупованих територій України, заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час “Кримської платформи”.

Він нагадав, що окупація Криму триває вісім років. За його словами, за цей час Росія перетворила півострів на величезну військову базу, а орієнтовні втрати України від тимчасової окупації Криму становлять близько $118 млрд.
“Сьогодні Крим — це ще й один з центрів, звідки здійснюються обстріли українських міст та вбивство українців. Такі дії окупантів перетворили військову інфраструктуру Росії в Криму на легітимну військову ціль. Тому Україна готова провести демілітаризацію Криму і усунення цих загроз як для нашої держави, так і для усієї Європи”, — сказав Денис Шмигаль.
Він підкреслив, що Україна привітала б добровільний вивід Росією своїх військ і військової техніки з території Криму та інших тимчасово окупованих територій України.
“Ми не сумніваємося, що не за горами той день, коли ці непрохані гості підуть з українського півострова. Наразі у них є вибір, в якому форматі це зробити”, — додав Прем’єр-міністр України.

Він окреслив мету перетворити Крим на квітучий сад та представив план розбудови Криму після деокупації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН