Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Нової Каховки взяв участь у засіданні правління Асоціації міст України

Вчора, 22 серпня, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко взяв участь у засіданні правління Асоціації міст України, яке провів голова Асоціації Віталій Кличко.

Засідання відбулося в онлайн режимі, повідомляє редакція Online НК.

Нагадаємо, членами АМУ є місцеві ради, які спільно визначають проблематику та завдання, що стоять перед місцевим самоврядуванням, об’єднують позиції та координують свої дії у відносинах з органами державної влади та міжнародними партнерами через Асоціацію міст України. До АМУ входить 986 громад українських міст, містечок, селищ і сіл.

На повістку дня правління було винесено та розглянуто дев’ять поточних питань, серед яких, в першу чергу йшлося, про стан підготовки до опалювального сезону 2022/23 років. У засіданні також взяли участь міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, заступник голови Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій, генерал Дмитро Бондар, директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС, генерал Володимир Демчук та заступник директора департаменту цивільного захисту ДСНС Олександр Лещенко.

Учасники засідання визначили спільні завдання в підготовці до опалювального сезону, обговорили алгоритми дій під час можливих нештатних ситуацій, питання щодо упереджувальних заходів та заходів реагування у разі пошкодження або знищення інфраструктурних об’єктів під час опалювального сезону. А також – шляхи взаємодії із ДСНС для забезпечення мешканців громад теплом за будь-яких умов.

Серед інших питань правління АМУ схвалило пропозиції до бюджетних законопроектів на 2023 рік в частині місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин, а також сформувало робочу групу для участі у бюджетних консультаціях з міністерством фінансів. До робочої групи увійшов міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

“Позиція АМУ щодо місцевих бюджетів на наступний рік ґрунтується на пропозиціях органів місцевого самоврядування. Зокрема, АМУ пропонує:
– закріпити на постійній основі збільшення частки ПДФО, що зараховується до бюджетів громад, із 64% у 2023 році до 80% у 2026 році (поступове щорічне збільшення на 5%). Завдяки чому органи місцевого самоврядування матимуть ресурси для стримування зростання тарифів на комунальні послуги для населення та бюджетної сфери. А також – на забезпечення територіальної оборони та захисту; реконструкції об’єктів цивільного захисту; відновлення пошкоджених внаслідок збройної агресії росії житлових будинків та об’єктів критичної інфраструктури; на розвиток комунальних закладів охорони здоров’я”, – сказав Кличко.

При розгляді сьомого питання Віталій Кличко надав слово міському голові Нової Каховки Володимиру Коваленку, який звернувся до членів правління з наступною промовою: “Сьогодні я вперше беру участь у нашому зібранні після п’яти місяців перебування в окупації. Дуже радий бачити вас всіх живими та здоровими. За цей період ви всі змужніли, ось тільки в багатьох додалось сивини. Та не дивлячись на це кожен з присутніх після робочого дня має змогу повернутися в рідну домівку до люблячої сім’ї. На жаль, це не можуть зробити вісім наших колег, які сьогодні перебувають у ворожому полоні. Пропоную підтримати від імені Правління Асоціації міст України звернення до відповідних державних установ та міжнародних організацій, аби докласти максимальних зусиль до звільнення захоплених у полон голів громад та представників місцевого самоврядування!” (текст звернення додається).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН