Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розпочався мистецький проєкт «Херсонщина – це Україна»: хто може взяти участь

«Херсонщина – це Україна» є персональним вкладом кожного з нас в деокупацію нашої Батьківщини – це мистецька програма за участі художників і ілюстраторів України, а також всіх, хто хоче стати причасним.  Цим проєктом ми скажемо тим, хто в окупації «Тримайтесь, ми разом з вами думаємо про вас, робимо усе можливе, щоб допомогти вам!»

Сьогодні увага України й всього цивілізованого світу прикута до Херсонщини – це трагедія окупованої території, і ми всі очікуємо, що після 160 днів окупації наші війська відвоюють цю територію, де їх дуже чекають. Усі хто виїхав з окупованої території, а також ті, хто не зміг цього зробити, мріють тільки про одне – знову жити в українській Херсонщині.

Сьогодні це питання майбутнього нашої території – кожен день, який рашисти залишаються на нашій землі – це місяці майбутньої психологічної реабілітації наших ВПО і тих, хто залишився на окупованій землі. Це десятки та сотні культурних цінностей, які зруйнують окупанти та сотні домівок, в які не зможуть в’їхати їх власники.

ВСІ КОШТИ З ПРОДАЖУ КАРТИН, NFT-ЗОБРАЖЕНЬ І ТОВАРІВ З ПРИНТАМИ ЙДУТЬ НА ВІДБУДОВУ ЗРУЙНОВАНИХ РОСІЯНАМИ КУЛЬТУРНИХ ПАМ’ЯТОК ПІВДЕННОЇ УКРАЇНИ (50% ПІСЛЯ ПРЕМОГИ) І НА ЗСУ (50% ЗАРАЗ).

СКЛАДОВІ ПРОЄКТУ

А. Артрезиденція в Умані

1.    Артрезиденція в Умані для 20 художників України з 24 серпня по 4 вересня, котрі створять картини для пересувної виставки на тему «Херсонщина – це Україна». Картини виставлятимуться в Умані, Миколаєві, Одесі, Львові і Києві, якщо вдасться – то і в містах Польщі. Результатом стануть 40-60 шедеврів, котрі матимуть комерційну привабливість, і будуть продаватися через онлайн-аукціон.

Б. Співпраця з творцями всього світу онлайн

2.    Художники, котрі не зможуть взяти участь у резиденції (за кордоном, в окупації, з інших причин) – можуть вислати нам картини для участі в виставках і аукціоні або цифрові копії картин для друку на предметах (модель роботи з ілюстраторами).

3.    Художники, скульптори, митці можуть прислати високоякісне зображення своїх творів, котрі будуть перетворені у NFT і також будуть продаватися: 1 зображення матимуть право купити 10 осіб. Цінність роботи з NFT – купити можуть по всьому світі.

В. Співпраця з ілюстраторами

4.    Ілюстратори також зможуть взяти участь! Ми будемо раді отримати зображення для принтів: будемо створювати за власний кошт мерч, листівки, магніти й продавати ваші твори в предметах.  Таким чином ми знову ж таки збиратимемо кошти на мету програми. Роялті для ілюстраторів – 50% від прибутку, або інший відсоток на користь Проекту за бажанням автора.

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОЄКТУ І NFT

  1. 40-60 картин і пересувна виставка у 5 або більше містах України з подальшим онлайн-аукціоном.
  2. Всі роботи художників і ілюстраторів, котрі прийняли участь в проєкті, будуть зібрані у електронний каталог з картками авторів робіт і творами, котрі ви створите в рамках проєкту.
  3. Всі роботи за згодою художників і ілюстраторів будуть перетворені у NFT і продаватимуться. NFT-копію зможуть придбати 10 осіб по всьому світу.
  4. Всі учасники отримають друковане або цифрове свідоцтво про участь в проєкті “Херсонщина – це Україна”.

Якщо у вас, шановні творці, будуть ідеї як покращити проєкт і нашу з вами співпрацю – ми завжди відкриті!

 

Проєкт не матиме закінчення допоки художники, ілюстратори та інші творці захочуть надавати зображення, а люди всього світу в бажанні підтримати Україну будуть купувати ваші твори в фізичному, NFT форматі, або у вигляді продукту з принтом.

ТЕМАТИЧНА РАМКА: 

Таврія, Херсонщина, Україна її історія і сьогодення, війна і мир в наших думках і світі. 

Партіотизм, національні коди, українська ідентичність.

Міфологічні, містичні, прадавні й легендарні образи. 

Образи чумацтва, козацтва, народів і племен, котрі жили в Таврії в Україні: кімерійці, скіфи, сармати, готи, гуни, алани, половці, обри, хазари …

Можуть бути зображені фрагменти природи, культурних і архітектурних пам’яток Херсонщини, людей у сучасні воєнні часи, історичні часи або мирні. 

Образи Півдня: степи, моря, величезне синє небо з сонцем або Чумацьким зоряним шляхом, соняхи, пшениця, вітряки на солянниках Сиваша, маяки по Чорноморському узбережжю, плавні Дніпра і мости, прозорі води Джарилгача, рожеве Лємурійське озеро …

Ми особливо раді будемо творам з ПЕРЕОСМИСЛЕНИМИ сенсами та образами, інтер’єрним сучасним роботам, авторським і змішаним технікам, абстракції, роботам з використанням гільз, уламків, іншого, що буде доречним в темі “Херсонщина – це Україна”. 

Для передачі робіт для виставок та аукціону або участі електронного зображення для друку і NFT це можуть бути батік, графіка, акварель, колаж, перформативні роботи, анімовані ролики …. Ми ні в якому разі не обмежуємо вашу творчість.

I СПІВПРАЦЯ З ХУДОЖНИКАМ

Запрошуємо художників Херсонщини й України – створіть нову Херсонську Мадонну, Герніку, покажіть світу Нескорену Українську Херсонщину. Давайте спільними зусиллями зрушимо цю ношу – скажемо через культурні цінності – «Херсонщина – це Україна». Ми сильні, коли ми згуртовані, коли довіряємо один одному  та підтримуємо один одного.  Ця підтримка та довіра дуже потрібна жителям окупованих територій.

Анкета для творців, котрі бажають взяти участь в арт резиденції
або надати свої картини для участі у виставках і аукціоні

– клацайте і заповнюйте, а ми з вами зв’яжемося.

Умови участі в арт резиденції в Умані:

  1. Проживати ви будете в готелі в Софіївському парку нашим коштом.
  2. Харчування – нашим коштом.
  3. Надаємо вам 2-3 полотна або відріз рулонного полотна і підрамник. Розміри, котрі даються, не фіксуються для всіх однаково. Просимо вказати в анкеті орієнтовані параметри, в котрих ви зазвичай працюєте.
  4. Відшкодовуємо проїзд в Умань у розмірі 500 грн/особа.
  5. Ви за 10 днів резиденції відвідаєте три екскурсії: по парку Софіївка, по місту «Стара Умань» і повеземо вас у Легедзине – до місць, де жили трипільці – перші поселення людей датовані 7000 років до нашої ери.
  6. Фарби – ваші. Ми збираємо благодійні внески та шукаємо меценатів для викупу гуртом олійних фарб і розчинників.
  7. З вас – 2-3 картини (в залежності від розміру) в темі «Херсонщина – це Україна» і дотримання норм безпеки під час резиденції
  8. Погодження на фото і фільмування, адже про вас зніматимуть промо для розкрутки проєкту.

ІІ СПІВПРАЦЯ З ІЛЮСТРАТОРАМИ І ЦИФРОВИМИ ЗОБРАЖЕННЯМИ

Запрошуємо до участи у проєкт “Херсонщина – це Україна” ілюстраторів

Анкета для ілюстраторів, котрі бажають надати електронні зображення для їх подальшого друку на предметах і подальшому продажі для збору коштів на мету Програми

– клацайте і заповнюйте, а ми з вами зв’яжемося.

Наша пропозиція співпраці:

1. Ми будемо раді отримати на безоплатній основі зображення для принтів. Власним коштом ми будемо створювати мерч, листівки, магніти й продавати твори з вашими зображеннями. І знову ж таки – кошти отримані від продажу йтимуть на мету проєкт.

2. Продажі будуть виконуватися на сайті Це Крафт – це соціальне підприємство прибуток котрого 50% йде на програми підтримки підприємців і ремісників, і ще 50% – на розвиток проєкту. Статистика продажів – це статистика сайту, звіти і перерахунки будуть виконуватися щомісяця.

3.  З кожним ілюстратором, хто надає зображення, буде підписано договір на одиничну ліцензію на зображення. З кожного проданого товару ілюстратору буде перераховуватися 50% від прибутку, або інший відсоток на більшу користь Проєкту за бажанням автора.
(Юридичною стороною Проєкт і збереженням авторських прав творців і Проєкт займається Патенте бюро “Алгоритм”).

III ПІДТРИМАТИ ПРОЄКТ “ХЕРСОНЩИНА – ЦЕ УКРАЇНА”

Запрошуємо ОМС, державних діячів, бізнес та жителів України та світу – давайте усі разом скажемо те, чого найменше від нас очікує окупант – Херсонщина – нескорена. Херсонщина – це Україна. І якщо не втечете з неї – то все буде ЧОРНОБАЇВКА.

Фінансова відповідальність і звітність буде прозорою і доступною через послугу “Відкрита виписка” від ПриватБанку для благодійних фондів і у щомісячних звітах БФ “Це Крафт”, котрі будуть опубліковані на даному сайті і сайті ГО “АРР ТОТГ”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН