Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Реконструкцію театральної площі хочуть провести в Одесі

В Одесі планують провести відкритий архітектурний конкурс на кращий проєкт благоустрою Театральної площі. Відповідне рішення прийняв Виконавчий комітет Одеської міської ради.

З бюджету громади на конкурс хочуть виділити 250 000 гривень. Для нагороди авторів кращих проєктів передбачені грошові премії: у розмірі 125 000, 60 000 та 40 000 гривень. Також для тих, хто не здобуде основні премії, журі конкурсу має право розподілити заохочувальні призи по 25 тисяч гривень.

Конкурс починається з 19 вересня 2022 року і закінчується 27 січня 2023 року. У ньому можуть взяти участь професійні архітектори, дизайнери, студенти архітектурно-художніх вищих навчальних закладів, проєктні організації, авторські колективи, фахівці у галузі містобудування, архітектури, охорони об’єктів культурної спадщини, благоустрою та міського дизайну

Також у рішенні виконавчого комітету наголосили на необхідності усунення елементів соціалістичного реалізму, зокрема учасників конкурсу просять надати пропозиції з переміщення Дошки Пошани Героїв Соціалістичної Праці Одещини та Дошки Пошани Героїв Радянського Союзу Одещини на інше місце.

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН