Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як відбувається вступна кампанія до Херсонських професійно-технічних навчальних закладів

Херсонські професійно-технічні навчальні заклади продовжують набирати абітурієнтів на навчання. Як відбувається вступна кампанія, з’ясовувало Суспільне.

На базі Національного університету Одеська політехніка приймають заяви на вступ до Херсонського політехнічного коледжу. Вступна кампанія почалася 29 червня і триватиме до кінця вересня. 90 % абітурієнтів – діти з особливо небезпечних територій.

“Торік у нас було 400 вступників на 1 курс. На сьогодні у 9 клас вже ми маємо майже 240 заяв і вступників, які вже зараховані до коледжу. На базі 11 класів у нас передбачено 9 бюджетних місць. Для 9 класів – 12 місць”, – розказала заступниця директора з навчальної роботи Наталя Рогань.

Приймальна комісія Херсонського гідрометеорологічного фахового коледжу Одеського державного екологічного університету працює в Одесі при виші, якому підпорядкований. Цьогоріч тут передбачено 62 бюджетних місця, розказала секретарка приймальної комісії Наталя Сєдова.

“Дев’ятикласників у нас цього року 16. Дітки всі вийшли на зум, відповідали програму, яку ми їм дали. 9 клас вже закінчилася вступна кампанія. 11 клас ще продовжується. Також у нас стартує нова спеціальність “Водні біоресурси”. У цьому році стартує набір”, – говорить Наталя Седова.

Херсонський морський коледж евакуювали до Дунайського інституту водного транспорту в Ізмаїлі. Більш ніж половина абітурієнтів виїхали з окупації. Матеріально-технічна база збережена і чекає на деокупацію, розказав виконувач обов’язків начальника коледжу Роман Негруца.

“Вступна кампанія почалася 30 червня. На цей рік у нас виділилося 100 бюджетних місць. 50 на базі 9 класів, 50 на базі 11 класів. З 52 заяв ми зарахували 23 людини. Зараз уже іде друга сесія, яка триватиме до 18 серпня. А третя сесія на базі 9 класів триватиме з 1 по 30 вересня”, – розказав в.о. начальника коледжу Херсонського морського коледжу рибної промисловості.

За словами начальниці управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяни Юшко, заклади професійної технічної освіти Херсона та Нової Каховки захоплені російською окупаційною владою. Дехто з керівників коледжів зміг виїхати на територію підконтрольну Україні.

“На сьогодні, заробітна плата виплачується максимально. Проводимо вступну кампанію. Я думаю, що в профтехосвіті можна розпочати не першого вересня. А продовжити набір до 1 жовтня. Навчальний рік у коледжах планують почати дистанційно”, – каже Тетяна Юшко.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН