Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Херсонобленерго” спростував інформацію про приналежність до російських власників

9 серпня 2022 року в одному з інтернет-видань з’явилася стаття щодо приналежності АТ «Херсонобленерго» до російських власників.

З цього приводу АТ «Херсонобленерго» опублікувало спростування та в котрий раз зазначає, за весь період існування АТ «Херсонобленерго» у формі акціонерного товариства, як в державних реєстраційних органах, так і в самому товаристві, відсутні будь-які документи, що свідчать про належність його мажоритарних акціонерів та кінцевих бенефіціарних власників до громадян росії.

Правління АТ “Херсонобленерго” повідомляє, що зазначена інформація підлягає спростуванню, оскільки є недостовірною, не відповідає дійсності, негативно впливає на імідж Товариства.

АТ “Херсонобленерго” підтримує державницькі позиції стосовно повномаштабного вторгнення рф.

Керівництво АТ “Херсонобленерго” розцінює публікацію такої недостовірної інформації, як умисну спробу дискредитації підприємства критичної інфраструктури та ділову репутацію його посадових осіб, а також підриву суспільної довіри до Товариства.

Керівництво АТ ” Херсонобленерго” вимагає від засобу масової інформації, який поширив таку недостовірну інформацію, спростувати її під заголовком «СПРОСТУВАННЯ».

У разі відмови спростовувати цю недостовірну інформацію, Товариство буде вимушене звернутись до суду з відповідним позовом.

Що стосується рішення Служби безпеки України щодо пред’явлення підозри пану Жахановичу, то Правління компанії цілком підтримує рішення СБУ та сподівається, що за захоплення об’єктів АТ “Херсонобленерго” до відповідальності будуть притягнені абсолютно усі причетні особи, які понесуть покарання згідно Закону України.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Зазначення бенефіціарами трьох латвійців і двох русскіх з берлінським резидентством ще не доводить непричетності путінського олігарха бабакова до компанії. Особливо, коли компанія так категорично каже “за весь період існування відсутні документи, що свідчать…”. Бо чомусь російська вікіпедія з посиланням на російських розслідувачів пише, що він є мажоритарним акціонером. А світитись перестав через спочатку обрання до госдуми (2011 – перевів власність на родичів), а тоді накладання персональних санкцій (2014 – родичі перевели власність на підставних осіб). Існує багато способів утримання підставних осіб від реалізації на свою користь свого формального права власності. Від шантажу і погроз, до банальних боргових відносин чи найнадійніший – тримання паперів у заставі разом з дорученням на розпорядження ними. В такому разі лише добра воля виконавців може спонукати зазначити в реєстрі такого фактичного бенефіціара.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН