Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області поговорили про початок навчального року: розглядають три варіанти навчання

Керівник ОВА Олександр Старух провів зустріч із батьками школярів Запоріжжя та області. Обговорили важливу тему безпечного освітнього процесу в реаліях сьогодення.

До заходу також приєднався заступник голови ОДА Віталій Сиволап, директорка Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмила Бухаріна та представники міської ради.

Очільник регіону вислухав всі точки зору й пропозиції, які висловили батьки щодо проведення змішаної форми навчання в школах. А також “за” та “проти” стосовно освіти в онлайн-форматі.

Директорка Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмила Бухаріна зауважила, що змішана форма навчального процесу буде можлива тільки у Запоріжжі та Запорізькому районі, але лише за умов належно обладнаних укриттів у школах. Між іншим, процес утворення та приведення у належний стан бомбосховищ буде продовжуватися й надалі. А ось що стосується вищих навчальних закладів, представники влади підкреслили, що вони мають можливість самостійно вирішувати, в якому форматі проводити заняття – онлайн або офлайн.

– Ми маємо прийняти оптимальне рішення разом із батьками, вчителями й керівниками навчальних закладів щодо подальшого навчання дітей у Запоріжжі, Запорізькому районі, а також на окупованих територіях. Нам треба почути думку кожного. Батьки висловили аргументи щодо очного навчання, онлайн та змішаної форми освіти. Бомбосховища й надалі будуть облаштовуватися, це обов’язкова частина програми. Але сьогодні від батьків почули чіткий меседж, що здоров’я та життя дітей – найважливіше. Тому, коли ми будемо приймати рішення з педагогічними колективами, цю думку врахуємо обов’язково, – наголосив Олександр Старух.

Департамент культури та інформаційної політики

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН