Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У деокупованих населених пунктах Херсонщини залишилась купа знищеної техніки ворога

У селі Новогригорівськ залишилася розбита ворожа техніка, яка тепер нагадує місцевим про жорстокі бої, що відбувалися на Бериславщині навесні 2022р. Розповів про історію звільненого населеного пункту очільник благодійного фонду “Українці переможуть!” Ігор Йосипенко:

– Кожного разу, відвідуючи разом з нашою командою волонтерів Благодійного фонду «Українці переможуть!» деокуповані села на Бериславщині, стараємося і поспілкуватися з людьми, і запам’ятати краєвиди населеного пункту, і, звісно, зафільмувати, як війна змінила наші південні села.

Новогригорівськ було звільнено у квітні, російські військові недовго господарювали, але місцеві ще довго розповідатимуть про жадібних «солдат з рф». Незважаючи, що село на лінії фронту, тут залишається чимало місцевих жителів, яких війна об’єднала.

Вони разом протистоять випробуванням, бо російські військові постійно обстрілюють сільську інфраструктуру, ніби на помсту за незламність і волелюбність.

На селі радіють волонтерам, допомозі, бо магазини зачинені, а сільськими шляхами мало пересувається цивільних машин.

Вони знають ціну людського життя, війна їх загартувала, але серця у них – відкриті, а на обличчі – щира посмішка і вдячність. А розбиту ворожу техніку незабаром приберуть з околиць, але ще довго світлини місцевих жителів на фоні чудернацької техніки нагадуватимуть про великий подвиг українських військових, які вигнали з їх рідного села вояків другої армії світу, які приблукались в маленьке село на Бериславщині – Новогригорівськ!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН