Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У прифронтових містах закликають бути обережними із соціальними мережами: через допис, ймовірно, стався обстріл лікарні

Миколаїв щоденно знаходиться на лінії вогню. Вчора місто зазнало найбільшого обстрілу, постраждали об’єкти соціальної інфраструктури, зокрема медичні заклади. Про один з них у дописі про допомогу пораненим військовим напередодні писали у соціальних мережах. Намагаючись допомогти, люди, того не підозрюючи, могли зорієнтувати росіян к місці знаходженні поранених військових і госпіталю. Історію розповів у соціальних мережах Андрій Лохматов:

– Якщо хочеш допомогти – роби це з розумом!

На першому фото – скріншот зі сторіс однієї дівчини, яка зробила репост іншої, а та в свою чергу ще однієї. Коротше кажучи, норм розповсюдили інформацію про те, що необхідний одяг для поранених військових. І з зазначенням медичного закладу в Миколаєві, куди цей одяг можна приносити.

Через три дні, сьогодні, в цей медичний заклад потрапляє російська ракета – результат можете бачити на всіх наступних фото.

Ми так всі хвилюємось за публікаціі фото того, що вже сталось, але зовсім не думаємо про те, що може статись.

Якщо хочеш допомогти – роби це з розумом! І з думкою про те, чи це паралельно не допомагає ворогу знайти свої цілі?

Все, що вам стало відомо про місцезнаходження військових – цілих, чи поранених, волонтерських штабів і гуманітарних складів тощо – ніде про це не говоріть і не пишіть. Бо все це – цілі для ворога, особливо в Миколаєві, як тилу, який забезпечує контрнаступ на Херсонщині.

Зібрати речі можна в будь-якому іншому місці. Якщо ви звісно хочете допомогти, а не нашкодити.

Коли робите репости – дивіться уважно, чи немає там корисної для ворога інформації. Коли бачите таку – напишіть автору, щоб прибрав. Якщо цього не робить – повідомте правоохоронцям.

Сил всім нам!

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Давно ця інформація була відома, ще до цього допису у рашистських пабліках закликали бомбити цю лікарню.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН