Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині готуються до початку навчального року: триває перевірка закладів

Про підготовку Одещини до навчального року в умовах війни розповіла Юлія Гришина:

– Обговорили ситуацію з головою ОВА Максимом Марченко, головою обласної ради, колегами-депутатами ректорами, керівником Департаменту освіти.В області вже закінчено перевірки щодо наявності безпечних умов для навчання. Отже: з 1776 закладів освіти Одещини 697 мають укриття, 199 – укриття безпосередньо поруч із закладом освіти. Таким чином 55% мають сховища, які можна використовувати учням і працівникам у випадку повітряної тривоги.

Школи! Всі погодилися з необхідністю під час війни надати батькам право обирати формат навчання дитини. Завдання влади та закладів освіти – забезпечити можливість обох варіантів. Із 737 шкіл в області 583 мають укриття, які приводяться в належний стан.

Дитячі садочки! З квітня 41 заклад працює в режимі чергових груп. В області 879 садочків, з них 40% мають укриття і готуються до нового навчального року в такому ж режимі.

Університети! Сховища мають 87% вишів. 32% вже готові до навчального року. У 30% гуртожитків є підвали, але там ще треба провести підготовчі роботи.

По формі навчання – ситуація по закладах різна. Більшість готується до змішаної форми. З датою початку занять поки чіткоі позиції по всіх не почула, хоча вже треба визначатися, щоб студенти та викладачі могли планувати.

Отже, Одеса та область активно готуються до нового навчального року із можливістю кожної дитини обрати зручний для неї формат – оффлайн або онлайн.

Подарувала губернатору свою книгу «Знання, які змінюють світ»: пообіцяв прочитати)

Брала з собою багато примірників – але через великий попит у Полтаві до Одеси приїхала вже тільки з однією книгою) Наступного разу запасатимусь краще)

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН