Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колеги з Івано-Франківська подарували херсонському вишу оберіг

Через окупацію регіону Херсонський державний університет знаходиться нині на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Ректор ХДУ Олександр Співаковський розповів про подарунок від колеги:

– Під час «Випускного для нескорених», який ми провели у змішаному форматі 19 липня для випускників бакалаврських програм Херсонського державного університету, наш хресний батько – ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда подарував нам картинку із зображенням янголів.

Це дуже символічна та красива робота, яка займе достойне місце у приміщенні Херсонського державного університету в Івано-Франківську, яке нам надав університет імені Стефаника. Янголи охоронятимуть наших студентів та викладачів. А з часом, коли Херсонщина буде звільнена, то обов’язково розмістимо цю картину у нашому музеї.

Пишаюсь тим, що наш захід для випускників, який проходив у змішаному форматі, відвідали поважні гості. Дякую члену Наглядової ради ХДУ, народному депутату VII скликання Андрію Путілову, що був з нами та підтримав нас. Людина перебувала у полоні росіян, вирвалася звідси, не зламалася та не скорилася. Це гідний приклад патріотичної позиції та любові до Херсонщини.

Також з нами був колишній керівник апарату Херсонської, а потім Харківської обласної адміністрації Володимир Клюцевський, який до 10 липня залишався в окупації та чим міг допомагав землякам.

Раді були бачити й керівницю управління освіти Херсонської міської ради, нашу випускницю Наталію Журженко. Разом ми працюємо над збереженням людського капіталу Херсонщини та популяризацією вчительських спеціальностей, бо без вчителя не буде майбутнього.

Дякую всім, хто попри усі складнощі та обставини зміг долучитись до нашого онлайн заходу – представникам ректорату, деканам, викладачам, керівникам відділів та служб і, звичайно, нашим випускникам. Географія зустрічі була дуже широкою і це означає, що Херсонський державний університет був, є й буде доки є наші випускники, викладачі, здобувачі, у серці яких є повага до нашого закладу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН