Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник Нової Каховки Володимир Коваленко виїхав на підконтрольну Україні територію

Сьогодні вранці, 19 липня, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко прибув до міста Запоріжжя. Про це він особисто повідомив редакції Online НК.

– Так, разом зі своїм першим заступником Олегом Тарабакою та начальником фінансового відділу Іриною Фурсєєвою ми вимушені були покинути окуповану територію та виїхати до міста Запоріжжя.

З початку війни, 24 лютого, майже п’ять місяців я разом зі своїм першим заступником і керівниками відділів виконкому та міської ради продовжував виконувати свої обов’язки. Ми не могли покинути мешканців Новокаховської територіальної громади напризволяще і забезпечували весь цей час життєдіяльність міста та навколишніх сіл. Сьогодні неможливо перерахувати об’єм наданої допомоги окремим жителям і селищним громадам в цей важкий час, але колись ми це зробимо. Окремою сторінкою історії нашої громади стане порятунок мешканців селищ Козацького і Веселого, які найбільше постраждали у перші дні війни і були відрізані від нас без елементарних засобів існування: продовольства, ліків, води, медичного забезпечення. У найскрутніші часи ми змогли забезпечити жителів громади хлібом і медичними препаратами, надали безліч благодійної допомоги нужденним, організували роботу комунальних підприємств з виплатою працівникам заробітної плати. Також зробили усе від нас залежне, аби пенсіонери, особливо в селах, отримали пенсійні виплати готівковими коштами. Цей перелік справ ще довго можна продовжувати, але зараз це не на часі. На жаль, наші можливості не безмежні і останнім часом моїм підлеглим все важче стало виконувати свої обов’язки. Частина з них виїхала на неокуповану територію. Комунальні підприємства почали переходити під керівництво військової адміністрації. Ми практично вже ні на що не могли впливати та ще й відчували небезпеку для свого життя. Саме тому було прийняте рішення покинути місто і Новокаховську громаду.

Але життя не зупиняється. Сьогодні ми пройшли спецперевірку уповноваженими на це органами і нас запевнили, що ніяких претензій до нас ніхто не має. Впродовж трьох діб ми облаштуємося в місті, відвідаємо своїх близьких та рідних, а після цього орендуємо офіс і дистанційно продовжимо виконувати свої обов’язки. Я двадцять років працював міським головою Нової Каховки і у мене вистачить енергії і нажитого досвіду, аби зробити усе від мене залежне, щоб допомогти тим людям, які з тих чи інших причин не можуть покинути окуповану територію громади. Уже сьогодні я зустрічався з міським головою окупованого Мелітополя Іваном Федеровим, у якого є певні напрацювання дистанційного управління містом і громадою. Запевняю всіх мешканців Новокаховської громади, що ми будемо весь час поряд і організуємо всебічну допомогу жителям у ці нелегкі для всіх нас часи.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН